Руските войски напускат града Херсон и напълно се изтеглят на източния бряг на

...
Руските войски напускат града Херсон и напълно се изтеглят на източния бряг на
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Русия бяга от Херсон

Руските войски напускат града Херсон и изцяло се изтеглят на източния бряг на река Днепър. Това стана ясно от взаимна конференция с присъединяване на командира на съветските сили в Украйна Сергей Суровикин и военния министър Сергей Шойгу. Херсон бе единствената районна столица под контрола на Русия и изоставянето му е най-големият неуспех на съветската войска от началото на войната.

Владимир Путин няма да участва на срещата на Г-20 в Индонезия в средата на ноември. По думите повода за решението на президента е нежеланието му да взе участие в борби на високо равнище, настояват източници от Кремъл пред " Блумбърг ". Русия ще бъде представлявана от външния министър Сергей Лавров.

Българска социалистическа партия в сряда изиска оставката на вътрешния длъжностен министър Иван Демерджиев. Така соцпартията се причисли към ГЕРБ, откъдето към настояването си от през вчерашния ден за Министерство на вътрешните работи шефа прибавиха и гледище за оставка на основния секретар на ведомството. Останалите партии са " студени " към концепцията.

Ремонтът на жълтите павета се удължава с 6 месеца. Емблематичната за столицата настилка ще е подготвена не на 4 март 2023 година, а на 4 септември - тъкмо преди локалните избори.  " Очакваме, че въпреки компликациите ще се оправим с този нов период ", твърди Фандъкова.

Проруският зам.-председател на окупационната администрация на Херсон умря - часове преди да бъде оповестено съветското евакуиране от града. Кирил Стремоусов е умрял след автомобилна злополука. Още от октомври русофилът има фотоси в колата си, на които се вижда, че просто е извадил колана от нея. Русия губи освен вярна марионетка, само че и стихотворец - тук може да се насладите на патриотичното творчество на Кирил Стремоусов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР